Начало / Крими / Сложиха белезници на двама грабители на златни ланци

Сложиха белезници на двама грабители на златни ланци

След бързи оперативни действия са установени и задържани двама грабители, които в малките часове на  28 август са нападнали и ограбили момче и мъж в Плевен, съобщават в днешния бюлетин на полицията в Плевен.  Сигналът за случая е подаден около 4 часа в полицията от двама потърпевши –  15-годишен и 31-годишен.  Те разказали, че около 3:45 часа на площад „Възраждане“ в Плевен са пресрещнати от непознати, които им нанесли удари по главата и тялото и отнели от единия златен ланец около 3 грама и от другия – златен ланец около 27 грама. Жертвите дали пълно описание на извършителите.

Единият от задържаните извършители -27-годишен, е добре познат на полицията с шест заявителски материала за  грабежи и изнасилване, три криминални регистрации и две  съдебни дела на Районен съд – Плевен и Районен съд – Никопол. И двамата задържани са от Плевен. Вещите, обект на престъпление, са намерени и са върнати на собствениците срещу разписка. Извършителите на престъплението са задържани със заповеди за задържане за срок до 24 часа в Второ РУП – МВР – Плевен. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...