Акценти
Начало / На фокус / След вълнуващ мач отборът на МГ „Гео Милев“ спечели общинските ученически игри (снимки)

След вълнуващ мач отборът на МГ „Гео Милев“ спечели общинските ученически игри (снимки)

В оспорвана игра с учениците от ГПЧЕ – Плевен баскетболният отбор на Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен спечели общинския финал на ученическите игри за 11-12 клас. Публиката в зала „Балканстрой“ имаше възможност да се наслади на вълнуващ двубой между възпитаниците на двете гимназии, които стигнаха до финал. В крайна сметка момчетата от Математическата успяха да извоюват мача с 95:90. На трето място се класираха баскетболистите на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, а четвъртото място остана за възпитаниците на СОУ „Иван Вазов“.

Победителят в тази надпревара продължава в областния кръг на надпреварата. Миналата година девет от плевенските отбори се класираха за държавните финали, посочи Таня Митранова, началник на отдел „Спорт и младежки дейности“ в местната администрация, минути преди награждаването на момчетата. Отборът по шах на МГ „Гео Милев“ се класира на второ място в страната, а лекоатлетките от Прогимназия „Цветан Спасов“ заеха третото. Митранова пожела на баскетболния отбор да се представи още по-добре и тази година Плевен да има първо място. Тя изказа и своята благодарност на домакините от „Спартак“, които направиха надпреварата още по-вълнуваща.

Наградата на победителя бе връчена от началника на РИО – Плевен Албена Тотева. Честа да награди третите в състезанието имаше директорката на МГ „Гео Милев“ Ирена Борисова.

Следваща Предишна
ученически игри баскетбол
ученически игри баскетбол
ученически игри баскетбол
ученически игри баскетбол

мажоретки баскетбол 
Следваща Предишна

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...