Акценти
Начало / Образование / Следобед изнасят списъците с приетите кандидат-гимназисти

Следобед изнасят списъците с приетите кандидат-гимназисти

изпити след 7-ми клас

Следобед ще бъдат изнесени списъците с приетите кандидат-гимназисти, информира за infopleven Стежана Георгиева, старши експерт по организация на средното образование в Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Плевен. За обявяване на  класирането се изчаква разрешение от Министерството на образованието и науката.

Списъците с приетите ученици на първи етап на класиране по профили и специалности по професии ще бъдат обявени в сградата на РИО и в училищата–центрове за приемане на документи.

Учениците ще могат да проверят класирането си и на адрес: http://7klas.mon.bg, по следния начин:

–          когато учениците кандидатстват в региона, в който са полагали изпитите – проверката ще бъде по ЕГН и входящ номер;

–         когато учениците кандидатстват в друг регион, в който не са полагали изпити – проверката на класиране ще бъде по ЕГН и избор на  съответния регион.

Записването на І-ви етап на класиране или подаването на заявление за участие във ІІ-ри етап на класиране е от 27 юни до 1 юли включително и се извършва в училището, в което са приети. Заявление за участие във втори етап на класиране се предоставя от училището, в което са приети учениците. Във втори етап на класиране участват учениците, които не са приети или са приети по второ или следващо желание, но не са се записали в училището и са подали заявление за участие във втори етап на класиране. Учениците, които са подали заявление за участие в първо класиране и не са приети в нито едно училище, не подават заявление за участие във втори етап на класиране.

Снимка: Архив infopleven

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...