Акценти
Начало / Любопитно / Пъстър паун от цветя е новата атракция в Ловешкия зоопарк

Пъстър паун от цветя е новата атракция в Ловешкия зоопарк

Пъстър паун от цветя е новата атракция в Ловешкия зоопарк от два дни, информират отт пресцентъра на Общината. Той е изработен от фирма по договора с общината за озеленяване и е изключително сетивно преживяване. Огромната цветна фигура е разположена в зеленото пространство пред клетките на маймуните.

Ловешкият зоопарк е разположен на площ от 110 дка. В него в момента се отглеждат 284 животни от 53 вида. Миналата година той е бил посетен от над 42 хиляди човека.

В близко време се очаква в зоологическата градина да бъде извършена проверка от Министерството на околната среда и водите и след това ще започне процедура по подновяване на лиценза, изтекъл през лятото на миналата година.

Преди дни в зоопарка приключиха ремонтните работи по строената и недовършена още през 80-те години на миналия век административна сграда, предстои да бъдат ремонтирани сеновали, както и част от клетките на животните. Зоологическата градина е включена в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Ловеч, намеренията са до няколко години тя да има изцяло нов облик.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...