Акценти
Начало / Общество / Скромно и в Плевен почетохме рождението на Апостола

Скромно и в Плевен почетохме рождението на Апостола

паметник Левски

Точно в 12 часа кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, придружен от зам.-кмета арх. Трифон Иванов, секретарят на Общината Бранимир Мирчев и новоназначеният началник на отдел „Култура и образование” Соня Маринова поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в Плевен. Така скромно общинарите почетоха 177 години от рождението на Апостола.

паметник Левски

Малко преди тях пред паметника  глави сведоха  група ветерани от войните   и директорът на ХГ „Дарение Колекция Светлин Русев” – Маша Мескин.  В минута мълчание пред подвига и паметта на великия българин застанаха и малцина граждани.

ветерани паметник

Крайно време е не само да почитаме гибелта на нашите национални герои, но да отбелязваме и годишнините от тяхното рождение, каза след поднасянето на цветята кметът проф. Стойков. Той подчерта, че името и личността на Левски е знамето на всички  политически сили и на всички държавници в България. „Горд съм, че именно в Плевен Левски е създал първия революционен комитет, горд съм, че именно от Плевен тръгва неговият поход за Освобождението на България и към неговата саможертва”, каза още кметът проф. Стойков.

Той  съобщи, че походът „По стъпките на Левски”, който се организира със съдействието и на Община Плевен, е пристигнал благополучно в Карлово и ще се включи в тържествата там за отбелязване 177-та годишнина от рождението на Васил Левски.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...