Акценти
Начало / Крими / Над 11 кг незаконен тютюн и цигари откриха в Плевен и Славяново

Над 11 кг незаконен тютюн и цигари откриха в Плевен и Славяново

тютюн

11,8 кг. насипен тютюн, 25 кутии с цигари без акцизен бандерол и 4 заготовки за цигари по 200 къса иззеха полицаи в Плевен при специализирана акция, информират от полицията. Операцията е проведена на 17 юли за времето от 9 часа до 17 на територията на 02 РУП – МВР – Плевен. При извършената проверка в района на пазар са установени 11 улични търговци от село Буковлък. Пласьорите са на възраст от 17 години до 55 години. От тях са иззети различни по големина пликове с насипен тютюн. Съставени са 11 акта по Наредба № 14 на Общински съвет гр. Плевен.

Същия ден в 9 часа е проверен частен дом в град Славяново, собственост и обитаван от 49-годишен. Домакинът е предал на полицаите 6 запечатани кутии с цигари без акцизен бандерол. За направените констатации е изготвен протокол за извършена проверка, установени нарушения и предадени вещи по ЗМВР. Образувана е административна преписка, материалите по която ще се докладват на Агенция „Митници” – Свищов за налагане на административна санкция по ЗАДС. Работата по случая продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...