Акценти
Начало / Последни новини / Скорпион /Плевен/ шампион на България по кикбокс

Скорпион /Плевен/ шампион на България по кикбокс

Плевенският клуб по кикбокс Скорпион спечели шампионската титла в стил лоу кик. Триумфът стана факт в Каварна, където се проведе държавното отборно първенство. В него участваха състезатели /от двата пола/ от 40 родни клуба, а битките бяха в стиловете – К-1, лоу кик и киклайт контакт. Плевенският тим воден от световния шампион Камен Пенчев, който е президент и главен треньор на Скорпион завърши с двама шампиони и четирима вицешампиони. Както се и очакваше неговия син Димитър Пенчев се справи с конкуренцията при мъжете в категорията до 67 кг в стил лоу кик. В първия си двубой той нокаутира Павел Елкенов от Самурай /Бургас/. В спора за титлата се наложи по точки над Делян Илиев от БОЛГ /Свищов/. „Участието ми бе генерална проверка преди европейското първенство. Именно за това имах нужда от тези срещи. Доволен съм от представянето си. То показа, че скоро ще съм във върхова форма, което е и моята цел“, коментира плевенския национал, който добави поредния златен медал в кариерата си.

Великолепен дебют на национален ринг за съотборника му Михаил Енев при мъжете до 81 кг. Още с първото си участие той стана шампион в същия стил. До битката за титлата той трябваше да изиграе три срещи. Съперниците му обаче не пожелаха да се качат на ринга. Все пак Сава Карастоянов от Шуменска крепост излезе на финала. Още в първия рунд обаче Мишо му нанесе тежък нокдаун. Чест прави на кикбоксьора от Шумен, че издържа до края на срещата.

Близо до златния медал бе и Станислав Цанов. В категорията до 67 кг при юношите старша възраст той започна с победа. После финала бе изключително оспорван, но плевенчанина не успя да го спечели и взе среброто. Същият медал и за Емил Станчев при мъжете до 86 кг. Участието му се разви по идентичен начин. Той стартира с победа, а след това загуби битката за титлата. Второ място и за Преслав Найденов при юношите старша възраст. Той игра направо финал в категорията до 75 кг, но не успя да го спечели. Вицешампион в дебюта си стана и представителката на клуба при жените Денислава Цанова. Тя се състезава при 60-килограмовите в стила киклайт контакт.

„Доволен съм от представянето ни. Надявахме се да спечелим отборната титла в стила лоу кик, защото той е основния в нашия клуб. Сега вече този успех е факт. Очаквах още златни медали – от Преслав и Станислав. Не се получи. Извадихме си поуки и за следващото състезание ще се подготвим още по-добре. За Митко тази титла не беше приоритет. Основната ни цел бе да отработим някои елементи в играта му за да е максимално подготвен за европейското. Това, което искахме се получи. Както се и очакваше стана силно първенство. Все пак това бе и квалификация за континенталния шампионат. Видяхме много стойностни двубои, което е доста оптимистично преди най-важното състезание за годината“, коментира Камен Пенчев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...