Акценти
Начало / Последни новини / Скорпион /Плевен/ с 12 проектонационали на ринга в Шумен

Скорпион /Плевен/ с 12 проектонационали на ринга в Шумен

Сериозна подготовка провежда плевенския клуб по кикбокс за предстоящото национално състезание в Шумен. Надпреварата е в стил лоу кик и ще се проведе от 31 март до 2 април. Целта на битките е определяне окончателните състави на националните отбори на България – мъже, жени, юноши и девойка младша и старша възраст, момчета и момичета.

Президентът и главен треньор на Скорпион – световния шампион Камен Пенчев вече е определил възпитаниците си, които ще участват в Шумен. Става въпрос за 12 състезатели. При момчетата избраникът е Камен Пенчев-младши /категория до 35 кг/. В юношите младша възраст се залага на съотборниците в категорията до 57 кг – Николай Цоков и Алекс Петров. Четирима са в старшата възраст – Венелин Илиев /63,5 кг/, Преслав Найденов /75 кг/, Станислав Цанов /67 кг/ и Василен Минков /67 кг/.

При мъжете наред с лидера Димитър Пенчев /67 кг/ са още Лъчезар Петров /67 кг, но ще участва в клас Б/, Михаил Енев /75 кг/, Емил Станчев /86 кг/ и Александър Игнатов /91 кг/.

След състезанието ще бъдат селектирани националните отбори на България, които ще започнат подготовка за световното първенство по кикбокс. Шампионатът на планетата ще се проведе в периода 20-29 октомври тази година във Форталеза /Бразилия/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...