Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / Вежди Рашидов в Плевен: Плевенското училище по изкуствата и още девет такива ремонтирахме. Това малко ли е?

Вежди Рашидов в Плевен: Плевенското училище по изкуствата и още девет такива ремонтирахме. Това малко ли е?

„Не само в културата и в държавата не стигат пари, но с това, което има, се направи доста. За двадесет години не бяха пипали да ремонтират нито един театър от 50 и кусур сценични – 10 театъра са обновени по времето на ГЕРБ. Плевенското национално училище по изкуствата и още девет такива също ремонтирахме, шест нови музея открихме. Това защо досега не са го правили?”, риторично попита Вежди Рашидов, министър на културата в двата кабинета на Борисов. Той бе в Плевен по покана на Ивайло Московски, за да се срещне с дейците на културата. На срещата, провела се в Арт галерията, присъстваха още Цецка Цачева, Ралица Добрева, Диана Данова и Петя Василева – кандидати за народни представители от ГЕРБ за Плевен.

„Като има човек желание, може да направи доста. 14 млн. 200 хил. дадохме за българското кино, при Стефан Данаилов бяха 8 млн. Колкото и да ни беше трудно. Минахме и  през такова отрицание на едни хора, които дърво не са посадили. Платени протестъри, които като им изпържи някой за 20 лева яйца и викат цял ден. Сега ги няма никакви. Чакат да минат изборите”, каза още Вежди Рашидов. Той допълни, че са хвърлени много усилия от него и госпожа Цачева за спасяването на плевенската филхармония.

„Бюджетът за култура ще се покачва. Предвиждам плавен растеж в сферата на културата. Моята логика е простичка. Ако ние, българите, всяка година строим по една красива сграда с една красива скулптура пред нея, по една тракийска гробница разкопаем и проучим, колеги, ние след 10 години ще имаме  10 прекрасни сгради, 10 прекрасни скулптури и 10 хубави гробници. Държавата ни да е красива. Ивайло е добър водач, добър министър е бил, така че му желая успех. Предпочитам ето такива млади момчета да градят да създават. Нито с един министър ще се оправи една държава, нито с него ще завърши. Затова думата, която ГЕРБ използва „надграждане” много ми харесва”, завърши Вежди Рашидов

В изказването си пред колегите си дейци на културата кандидатът за народен представител Мирослав Минчев изтъкна приноса на Цецка Цачева за разкриването на Арт центъра и за серията изложби в българския парламент. „Искам да ви благодаря, че въпреки трудности давате труда и таланта си за това в Плевен да има култура, да има духовност”, каза шестият в листата на ГЕРБ Мирослав Минчев.

„Всички вие давате облика на онова, което се нарича духовен живот на Плевен С повечето от вас сме имали нелеки пътеки, които винаги са опирали до Вежди Рашидов. В повечето от случаите въпросите са решени. Има и такива, които предстои да бъдат решени”, каза кандидатът за народен представител, втора в листата на ГЕРБ  Цецка Цачева.

Благодарност към Вежди Рашидов изказаха директорът на плевенската филхармония Любомир Дяковски и председателят на дейците на културата Кольо Попов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...