Акценти
Начало / Последни новини / СКЛА Феникс 2004 отчита успешна година

СКЛА Феникс 2004 отчита успешна година

Въпреки че до края на годината предстоят още няколко старта плевенския Спортен клуб по лека атлетика Феникс 2004 вече е направил своята равносметка. Анализът показва, че 2017 година е успешна. Два са важните аспекти на които е наблегнато през изминалите осем месеца.

Единият касае представянето в шампионатите и турнирите на състезателите на треньорите от клуба – Светослав Топузов, Теменужка Бузова и Явор Топузов. Спечелени са комплект медали от девойките младша възраст. Алина Грънчарова е шампионка на троен скок и трета в скока на дължина. Ванеса Хаджийска е вицешампионка на троен. Евгени Борисов пък на два пъти за малко се размина с бронза в същата дисциплина при юношите. Добро участие в първенствата с нови лични рекорди запасиха Аделина Васева, Илиана Банкова и Анита Йорданова.

„Като цяло заключението на база изчисляване на постиженията показват със 150 на сто по-добри резултати за клуба от миналата 2016 година. Освен трите медала, имаме и 8-9 класирания в призовата осмица на отделните дисциплини, а от всичките 29 картотекирани състезатели над 20 са участвали в националните шампионати. Всичко това ни дава надежди, че през 2018 г. ще постигнем повече още повече успехи“, коментира Светослав Топузов, който е и президент на клуба. Затвърждаването на постигнатото трудно може да се осъществи без необходимото финансиране. “Смятам, че ако се запази настоящия регламент за финансиране на клубовете /сумата се определя на база на постигнатите резултати/ няма да имаме притеснения. Разбира се най-важното е да получим средствата“, уточни Топузов.

Вторият приоритет на СКЛА Феникс 2004 за тази година също се изпълнява добре. Става въпрос за проекта по програма „Спорт за децата в свободното време“ на Министерство на младежта и спорта /ММС/. „Регистрирахме голяма активност от страна на децата. За нея помогнаха уредите и пособията, които закупихме със средства отпуснати от ММС. Осем от децата участваха в официално състезание – национално първенство до 16 г. Дори щафетата се класира на седмо място в България. Очакваме още по-голям интерес във втория етап от проекта, който ще се проведе в периода 1 октомври – 30 ноември тази година“, обобщи именития треньор.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...