Начало / Последни новини / СКБ Изобор е трети в България, момчетата спечелиха шест медала

СКБ Изобор е трети в България, момчетата спечелиха шест медала

Плевенският СКБ Изобор е на трето място в държавният личен-отборен шампионат по класическа борба за момчета. По три сребърни и бронзови медала завоюваха възпитаниците на треньорите на Петър Антов, Момчил Сирашки и Цоло Божилски в Перник. Шампион е Ботев-93 /      Враца/ със 126 точки. Втори е Рилски спортист /Самоков/ – 107 т. Следва СКБ Изобор със 103 т. Най-силно от състезателите му се представиха Янислав Димитров /категория 35 кг/, Вили Димитров /41 кг/ и Ивайло Юсеинов /68 кг/, които спечелиха сребърни медали. Съотборниците им Мартин Асенов /52 кг/, Антоан Мотовски /75 кг/ и Емилиян Георгиев /85 кг/ се окичиха с бронзови отличия. Малко не достигна на Кристиян Цветков /48 кг/ да постигне същия успех и трябваше да се задоволи с пето място.

„Очаквахме да сме шампиони, при това с убедителна преднина. Не стана, защото съдийството ощети някои от състезателите ни. В други случаи момчетата ни допуснаха елементарни грешки. Нормално е да има такива при подрастващите. В тази възраст все още нямат стабилна психика, а и са в процес на изграждане като състезатели“, коментира Момчил Сирашки.

17 златни, 19 сребърни и 17 бронзови медалисти е равносметката на СКБ Изобор в проведените от началото на тази година национални шампионати за мъже, юноши, девойки, кадети, момичета, момчета и деца.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...