Начало / Общество / Скаутите от клуб „Лъвче“ взеха участие в първата дискусия, посветена на Деня на водата

Скаутите от клуб „Лъвче“ взеха участие в първата дискусия, посветена на Деня на водата

С дискусия за опазването на водата започна поредицата от инициативи в Плевенска област, посветени на 22 март – Ден на водата. Участие в нея взеха представители на скаутски клуб „Лъвче”, съобщават от Басейнова дирекция „Дунавски район“ – Плевен.

По време на дискусията беше обсъдено с какво може всеки в ежедневието си да допринесе за опазването на водата и околната среда. Бяха коментирани практики, свързани с опазването и пестенето на водата, които децата прилагат и в бъдеще биха доразвили. Бяха обсъдени и бъдещи съвместни екологични инициативи.

ден на водата скаути

Припомняме, че в периода 20 – 25 март Басейнова дирекция „Дунавски район“, Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен, Регионалният исторически музей в Плевен и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Плевен организират поредица от образователни инициативи, посветени на Деня на водата. В тях ще участват деца от детски градини, ученици от Плевен и село Байкал, студенти от Медицинския университет. В рамките на кампанията се организират образователни дискусии и презентации, насочени към опазването на водата, екологично арт ателие за изработване на картички и сувенири, в които се използват и отпадъчни материали.

За 21 март са предвидени Ден на водата и Първа пролет в ОДЗ „Звънче” и дискусии за опазването на водата с ученици от ОУ „Лазар Станев“ и със студенти, специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ в Медицински университет – Плевен.

Инициативите за Деня на водата в Плевен са в памет на дългогодишния ръководител на отдел „Природа“ в РИМ – Плевен доц. д-р Иван Райчев, допринесъл много за екологичното образование.

Снимки: Басейнова дирекция „Дунавски район“

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...