Акценти
Начало / Общество / Скапан водопровод едва не погуби жена

Скапан водопровод едва не погуби жена

Улици не останаха… Всичко по тях вече е яма, до яма… Възрастни хора сме … тежко изпитание за нас е да ги заобикаляме. Преди време жена падна в една от тях и едва я спасиха да не се удави. Тази покъртителна картината описват жителите в плевенското село Ракита, община Червен бряг. За грозната гледка винят амортизирания етернитов водопровод.

„На повече от 60 години е. Отдавна е за подмяна, но … По 15-20 аварии имаме на месец“, уточни кметът на селото Нинчо Иванов. Той не е доволен и от работата на ВиК. „Преди копаеха, отстраняват аварията и оставят трапа незаровен по 3-4 дни, с обяснението, че ще следят дали ремонта е успешен. Така преди 2 години жена падна в ямата и щеше да се удави. От онзи случай вече зариват траповете, след като си свършат работата, но не както трябва, а оставят могили“, разказва кметът. Според него доста вода се губи по трасето, но за щастие това не е фатално, тъй като в с.Ракита я има в изобилие. Старият тръбопровод обаче не издържа на голямото налягане и това причинява аварии.

„Тези проблеми с водопровода водят със себе си друго зло – улиците ни са в окаяно състояние. Не можем да кандидатстваме по проект да ги асфалтират, защото първо трябва да е подновен водопровода. Още по-лошо е, че не ги настилат поне с камък. Срамота, защото навремето при нас работеха две каменни кариери, които сега са затворени. Още преди 10 ноември 1989 г. е трябвало да настелят улиците с камък. Множество сигнали съм подавал до всички инстанции за тези проблеми, но нищо. Поне главните улици да оправят…“, ядосва се кметът на с.Ракита – Нинчо Иванов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...