Акценти
Начало / Крими / Скандалното дело срещу фамилия Беркови отново отложено

Скандалното дело срещу фамилия Беркови отново отложено

Плевенският окръжен съд, след като заседава на 13 юли 2016 г., отложи  за 20 септември 2016 г.  делото срещу скандално известната ромска фамилия Беркови, обвинена за незаконно придобиване на средства от трафик на хора в Германия. Поредното отлагане на делото този път е с оглед обстоятелството, че изискани в предходно съдебно заседание доказателства не са постъпили по делото към датата на съдебното заседание, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Тримата подсъдими – Божидар Берков, съпругата му Райна Беркова и дъщеря им Марина, са обвинени, че в периода от 1 януари 2007 г. до декември 2011 г., са придобили общо на 37 860  евро от трафик на хора в Германия.  Срещу тях има обвинение и за принуда към лъжесвидетелстване. Тримата Беркови бяха предадени на властите в Бремен, където са склонявали към проституция подмамени момичета от България. Бременският съд ги осъди за трафик на хора, като Божидар Берков получи 4 години лишаване от свобода, Райна Беркова – 3 години затвор, а дъщеря им беше осъдена на 2 години условно.

Припомняме, че в края на месец април един от членовете на ромската фамилия – дъщерята Марина, сключи споразумение и с определение на Плевенския окръжен съд получи условна присъда. Подсъдими останаха нейните родители – Божидар и Райна Беркови. Случаят с фамилия Беркови започна още през 2010 година, когато бе сформирано досъдебно производство срещу тях.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...