Акценти
Начало / Последни новини / Силно представяне на СКБ Изобор, Цветан Сирашки без конкуренция на тепиха в зала „Балканстрой“

Силно представяне на СКБ Изобор, Цветан Сирашки без конкуренция на тепиха в зала „Балканстрой“

Поредни успехи за борците на плевенския СКБ Изобор. Постигнаха ги в държавния личен-отборен шампионат за кадети по класическа борба в зала „Балканстрой“. Златен, сребърен, три бронзови медала и две пети места за възпитаниците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки. Това отреди второ място за плевенчани в отборното класиране с актив от 114 точки, само с 6 т. по-малко от едноименния тим на Тетевен.

Както се очакваше най-добър от СКБ Изобор бе Цветан Сирашки. Той разби конкуренцията и спечели категорията до 60 кг. Цецо надви с лекота и петимата си съперници. Тоталната доминация му осигури приза „Най-резултатен състезател“ на шампионата. Тук другия плевенчанин Теодор Георгиев се окичи с бронзов медал, след три победи и загуба на полуфинала. Николай Дзезов взе сребърния медал при 65-килограмовите. Той победи трима и загуби финала от Генади Севдалинов /Тетевен/, който бе определен за най-добър борец на шампионата. Тук пети е Марио Цветанов, който надви двама, но отстъпи на Дзезов и варненеца Жоро Добрев. С две победи и загуба от шампиона, Виктор Маринов завоюва бронзов медал в категорията до 51 кг. Същото отличие и за Емил Емилов при 110-килограмовите, след две победи и загуба. Калоян Калоянов се справи с двама, но отстъпи на други двама и завърши пети до 92 кг. Същата позиция тук за Румен Димитров от Класик. Това бе и най-доброто представяне за беленския тим, воден от Момчил Ганчев.

 „Цветан направи това, което се очакваше от него. Николай също трябваше да е победител в категорията си, но бе грубо ощетен на финала от съдиите. Теодор допусна малка грешка, която му коства участие във финала. Очаквахме Емил да е сред медалистите, защото в личния шампионат игра на финал. Добро участие на Виктор. Калоян, който само от няколко месеца е състезател ни изненада приятно. Доволни сме от представянето на нашия отбор. Налице бяха всички необходими компоненти да постигнем успех и го направихме. Очаквахме да сме в призовата тройка на отборното класиране. Това показва, че СКБ Изобор е сред водещите клубове в страната. Сега очакваме лагера на националния отбор. Надяваме се поне един наш състезател да се бори за България на световното първенство“, коментира Момчил Сирашки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...