Акценти
Начало / Последни новини / Силно плевенско участие в  Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Силно плевенско участие в  Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Днес  в Лос Анджелис ще бъдат открити Световните летни игри на Спешъл Олимпикс‘2015 – най-мащабното спортно събитие тази година. Повече от 7 000 атлети и 3 000 треньори, представители на 170 държави ще бъдат посрещнати на Церемонията по откриването, която ще се състои в историческия Лос Анджелис Мемориъл Колизеум, където са се провели Церемониите по откриването на Летните олимпийските игри през 1932 г. и през 1984г.

Почетни гости на игрите са президентът на САЩ Барак Обама и Първата дама Мишел Обама, кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети и губарнаторът на Калифорния Джери Браун.

В официалната програма ще вземат участие световни звезди като Стиви Уондър, Аврил Лавин, O.A.R., Коди Симпсън, Никол Шерцингер, Джей Балвин. Щеучастват още  Джими Кимъл, Ева Лонгория, Майкъл Фелпс, Йао Минг, Грег Луганис, Стефани Макмеъм и една от най-известните актриси с интелектуални затруднения Лоурън Потъ.

Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Световните игри от национална делегация от 23 атлети на възраст от 8 до 38 години в 10 спортa. Сред тях е и единадесетокласникът от  ПУ „П.Р. Славейков” в Плевен  – Мариан Марков, който ще се състезава в отбора по боче. С него ще бъде националният треньор по боче Даниела Димитрова, също от Плевен.

Двамата заминаха за Лос Анджелис спокойни и уверени, че могат да се преборят за златото в състезанията по боче.

Церемонията по откриването (българско време на 26.юли.2015, 4.00 часа) на Световните игри ще бъде достъпна и от:WWW.ESPNPLAYER.COM/ESPNPLAYER/CONSOLE.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...