Начало / Общество / Силно плевенско присъствие в Асоциацията на прокурорите в България

Силно плевенско присъствие в Асоциацията на прокурорите в България

Евгени Иванов, зам.-военно-апелативен прокурор, беше избран за председател на  Асоциацията на прокурорите в България. Административният ръководител на плевенската Окръжна прокуратура Иво Радев беше избран за член на Управителния съвет на Асоциацията.

Изборът беше направен на проведено в столицата общо отчетно-изборно събрание на асоциацията, уточняват от пресцентъра на Окръжна прокуратура Плевен. Гост на събранието беше Елизабет Хау – генерален секретар на Международната Асоциация на прокурорите.

Евгени Иванов е роден в с. Комарево, област Плевен. Завършил е право в Нов Български Университет през 1998 год. От 2000 год. работи като военен следовател във Военноокръжна прокуратура София, а от 2005 год. е прокурор в същата прокуратура. Заемал е длъжността зам.-военноокръжен прокурор, а от месец март 2012 год. е прокурор във Военно-апелативна прокуратура. През 2001 год. става член на Асоциацията на прокурорите в България, от 2007 год. е включен в състава на „Комисията по етика“ към асоциацията, а от 2010 год. е зам.-председател на асоциацията. Като неин представител участва в работната група към Висшия съдебен съвет за изготвяне на Кодекса за етично поведение на българските магистрати и е включен в лекторския екип на провeдените семинари по Съдебна етика, осъществени от Висшия съдебен съвет и Националния институт на правосъдието, със съдействието на Департамента по правосъдие на САЩ.

Иво Радев е роден в Плевен. Завършил е право в Икономически университет Варна и второ висше образование в Стопанска Академия Свищов, специалност „Финансов мениджмънт”. Работи в прокуратурата от 1998 год., последователно като младши прокурор, в последствие прокурор, зам.-районен прокурор, районен прокурор на Районна прокуратура Плевен и понастоящем окръжен прокурор на Окръжна прокуратура Плевен. Член е на Асоциацията на прокурорите в България от 1999 год., а от 2010 год. – член на Управителния съвет на асоциацията и неин зам.-председател.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...