Акценти
Начало / Здравеопазване / Силвия Кацарова: В МБАЛ „Св. Панталеймон“-Плевен ме върнаха в живота

Силвия Кацарова: В МБАЛ „Св. Панталеймон“-Плевен ме върнаха в живота

Известната българска изпълнителка Силвия Кацарова избра МБАЛ «Св. Панталеймон» в Плевен, за да направи сериозна операция, която отново й върна вкуса към живота и възможността здраво да стъпи и на двата си крака. През 2010 г. Тя прави операция на тазобедрената става на десния крак в клиника в София, която се оказва неуспешна. Десният крак на певицата остава по-къс с 4 см. За да компенсира разликата, тя реже токчетата на обувките на левия крак, но дори и така не успява да постигне нужното равновесие. В резултат получава сериозни изменения, които водят до образуване на две дискови хернии, усукване в таза и неприятни болки.

Дълго се подготвях психически за втора операция и търсех по-добър специалист, сподели Силвия Кацарова.  Миналата година д-р Пламен Ненов и д-р Елиза Георгиева от МБАЛ «Св. Панталеймон» й поставят диагноза и препоръчват да се направи нова операция, в противен случай влошаването и оплакванията ще се задълбочават. Певицата близо година събира смелост, за да се подложи на тази операция ревизия, както я наричат специалистите. «Добре, че д-р Георгиева беше настоятелна, защото нещата се влошиха – чувствах се все едно съм без два крака. Накрая вече с нетърпение чаках операцията. Наистина минах през ада», откровена е Силвия Кацарова.

Силвия Кацарова д-р Ненов

В МБАЛ «Св. Панталеймон» я оперират преди месец. Интервенцията продължава близо 4.5 часа. Екипът установява засегнати нерви, сраствания и професионални грешки, допуснати при първата операция, разказа Силвия Кацарова. Тя споделя, че е горда, че е минала през толкова тежка операция и не пести благодарностите си към анестезиолога д-р Йордан Георгиев, който й поставя упойка, от която няма никакви неприятни усещания след операцията.

Силвия Кацарова

«На д-р Ненов, д-р Георгиев и на целия екип – толкова съм  благодарна, защото те ме върнаха в живота. Бях изпаднала в депресия. Сега съм с надежда,  че ще имам комфорта, който имах преди  и ще мога отново да пътувам за концерти», споделя Силвия Кацарова и държи да подчертае, че целият персонал се държи със същото уважение и любов към всички пациенти. Направиха ме много щастлива с еднаквото си отношение към всички, казва певицата.

В края на разговора тя отправи един съвет към всички – да правят проучване на болниците и специалистите, в чиито ръце се оставят, за да не преживяват това, което тя е изтърпяла, заради сляпото си доверие.

Снимки: МБАЛ „Св. Панталеймон“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...