Акценти
Начало / Последни новини / Народни борби в Бяла вода в чест на олимпийския медалист Стефан Ангелов

Народни борби в Бяла вода в чест на олимпийския медалист Стефан Ангелов

На народни борби и турнир за деца в класическия стил бе домакин плевенското село Бяла вода, Община Белене. Състезанията бяха в чест на местния олимпийски медалист Стефан Ангелов. В тях взеха участие бивши и настоящи борци от беленския клуб Класик. Схватките бяха бяха в две категории – до 80 кг и +80 кг.

При по-леките първото място спечели беленчанина Теодор Домозинов, който сега се състезава за столичния Левски. Той надви бившия левскар Ивайло Войков и Равин Цаков, бивш борец на ЦСКА. Победата бе встъпителната част от подготовката на Теодор за предстоящия лагер с националния отбор на България след който е възможно да участва в европейското и световното първенство за кадети.

При по-тежките бе още по-интересно. Първо местния състезател и настоящ на Левски /София/ – Румен Димитров надви Мирослав Пачунков. На финала обаче Румен не успя да се справи с бившия си треньор в Класик – Момчил Ганчев, който взе първото място. Призьорите в турнира бяха наградени с медали и грамоти, а най-добрите в народните борби получиха парични премии.

Намеренията на организатора – кмета Венцислав Петров е проявата да се превърне в традиционна.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...