Акценти
Начало / Политика / Сигнал до Районна прокуратура се заканиха да подадат от ДБГ

Сигнал до Районна прокуратура се заканиха да подадат от ДБГ

Ако до края на седмицата не получим отговор на подадения от нас сигнал до ОИЦ – Плевен във връзка с определяне законността на съвместяването на длъжността кмет с други трудови договори от проф. Димитър Стойков, в понеделник ще подадем сигнал до ЦИК и Районна прокуратура – Плевен. Това обявиха от Движение България на гражданите на пресконференция, в която участваха Христо Таслаков, общински председател на партия „Движение България на гражданите” и Георг Спартански, председател на сдружение „Движение България на гражданите” в Плевен. Сигналът ще е заради това, че вече трета седмица ОИЦ – Плевен не изпълнява задълженията си и не дава отговор на поставения пред тях въпрос.

Спартански припомни, че основание да подадат сигнала до ОИК е официален отговор на кмета проф. Стойков на негово запитване като общински съветник, в който заявява, че е на трудово правоотношение с УМБАЛ – Плевен и на втори трудов договор към Медицински университет – Плевен. Това проф. Стойков потвърждава по-късно на брифинг с журналисти и в Решение 66/15.02.2013 г. на Община Плевен в отговор на Заявление за достъп до обществена информация, допълни Спартански. Позовавайки се на това официално волеизявление на кмета, с което той потвърждава работата по трудови договори, Георг Спартански смята, че  неофициалните аргументи на председателя на ОИК – Румен Цачев, избран от квотата на ГЕРБ, че те не са разследващ орган и няма да изискат  тези трудови договори, а те трябва да им бъдат предоставени от подателите на сигнала, са само несръчен опит ОИЦ да не си изпълни задълженията.

Очакваме по най-бърз начин  ОИК да постанови решение – без значение дали е уважаващо сигнала или не, в противен случай ще сезираме Районната прокуратура и ЦИК, че ОИК- Плевен вече 17 дни не изпълнява задълженията си, предупредиха от Движение България на гражданите.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...