Начало / Образование / Сержанти и войници от формированията на ВВС завършиха обучението си във ВВУБ „Георги Бенковски”

Сержанти и войници от формированията на ВВС завършиха обучението си във ВВУБ „Георги Бенковски”

Днес във Военновъздушна учебна база “Георги Бенковски” завърши обучението на специализантите от курсовете за военноотчетна специалност и квалификация „сержант-логистик”, войници „Авиационно – технически специалисти” и специалисти в системата за „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”.

В „Центъра за подготовка и обучение” към ВВУБ специализантите от структурите за логистично осигуряване придобиха знания и умения по лидерска, военномедицинска подготовка, ЗБУТ и логистика. Сержантите изучиха регламентиращите нормативни изисквания за съхранение, експлоатация и ремонт на автотракторна, самолетообслужваща и инженерна техника, осигуряване с продовоствие, вещево – хранително имущество и продоволствена техника, поддръжка и ремонт на въоръжение и бойни припаси. Средният успех на обучемите е Мн. добър 4,78.

Войниците от курса за „Авиационно-технически специалисти” усвоиха знания за техническата експлоатация на авиационната техника, правилата за работа с контролно-измервателната апаратура и специализирания инструмент, оборудването и въоръжението, както и изискванията за водене на експлоатационно – техническата документация. Акцентът в практическата подготовка бе насочен към усвояване на умения за поддържане, експлоатация и ремонт на сложната авиационната техника, както и да се научат да работят със специализираната апаратура. Курсът завърши със среден успех Мн. добър 5,00.

Войниците от курса за специалисти в системата на „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване” усвоиха знания и умения за експлоатация на комуникационна и навигационна техника, правилата за използване на контролно – измервателната апаратура, правилата и мерките за безопасност при работа с основните средства, особеностите, свързани с режимите на работа на средствата. В резултат на добрата подготовка те показаха високи резултати на теоретичния и практически изпит. Средният успех на курса е Мн. добър 5,40.

Началникът на щаба на ВВУБ „Георги Бенковски” полковник Ивайло Пешаков връчи удостоверенията на специализантите. Той ги поздрави за отличните резултати и проявената отговорност към учебния процес, и им пожела успешна и безаварийна работа.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...