Начало / Култура / Септемврийската изложба на Павлин Ковачев – възхита от цвета

Септемврийската изложба на Павлин Ковачев – възхита от цвета

Павлин Ковачев

Багри, които веднага грабват  – това е най-краткото описание на самостоятелната изложба на плевенския художник Павлин Ковачев, която тази вечер беше открита в художествена галерия „Илия Бешков” в Плевен.

В света на Павлин Ковачев цветът е събитие, импулс и възхита, каза при представянето на изложбата Антония Караиванова, главен уредник на галерия „Бешков”.

„Блестяща и звучна, палитрата на художника е  чувствителна към меките светлинни ефекти и естествената гама на дневното зарево – от лазурносинята, през бледорозовата, към скандиращо жълтото в пясък и небе. През светещо белия разливен силует на планината. Но каквато и да е тоналността на цветовата разработка, тя винаги е белязана от особена хармоничност, въздушност и деликатност, сътворява вълшебство”, каза още Караиванова.

Павлин Ковачев изложба

С поздрав за поредната му самостоятелна изложба в Плевен към художника се обърна и кметът проф. Димитър Стойков. Павлин Ковачев е един от забележителните плевенски художници и без съмнение неговата изложба ще остави следа в културния календар на града ни, каза в поздрава си проф. Стойков.

Павлин Ковачев е завършил Националната гимназия за изящни изкуства”Илия Петров” н София. Негови творби се намират в Националната галерия в София, в регионалните галерии и в частни колекции в страната и чужбина. Член е на Съюза на българските художници от 1991 г.

 IMG_2237

IMG_2238

IMG_2261

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...