Акценти
Начало / Общество / Семинар „Психология за всеки ден“ ще се проведе в Плевен

Семинар „Психология за всеки ден“ ще се проведе в Плевен

Как оценявам себе си като личност и защо това е важно, каква е връзката между моето самочувстие и щастливия брак, това са основните въпроси, които ще бъдат дискутирани по време на семинара „Психология всеки ден”. Той ще бъде проведен от 11 до 13 февруари в Плевен.

Всички завиждаме (повече или по-малко благородно) на хора с висок коефициент на интелигентност. Налага се мнението, че доброто самочувствие зависи предимно от интелектуалните постижения. Но защо виждаме около себе си хора, които имат увереност в себе си, въпреки че никога не чуваме имената им по телевизията? И защо най-неразвитите индустриално нации са най-щастливи? Явно чувството за собствена стойност и успех зависи от много повече фактори. Темата „Себеоценка и успех“ ще се опита да представи някои от тях.

От медиите знаем, че както твърде ниската, така и твърде високата себеоценка създават проблеми във взаимоотношенията. Кои са някои от тези проблеми и как да ги преодолеем е тема на лекцията „Себеоценка и успешен брак“.

И в двете лекции се представя фундаменталната връзка себеоценка-мироглед от гледна точка на Хуманистичната и Християнската психология.

Третата лекция „Смисълът на човешкия живот“ застъпва идеята, че животът не съществува сам по себе си, а е интелигентен замисъл на Творец, за когото човекът е върховна ценност.  Удовлетворението и пълнотата на съществуването ни се осмисля от вярата в Неговото присъствие в ежедневието ни.

Ако тези въпроси ви вълнуват, посетете семинара „Психология за всеки ден”.

Входът е свободен.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...