Начало / Култура / Село Крушовица със заключителни прояви за 110 години НЧ „Развитие 1907“

Село Крушовица със заключителни прояви за 110 години НЧ „Развитие 1907“

„Вечер на спомените“ ще събере днес от 18:30 часа на тържествена среща в пенсионерският клуб почти всички самодейци през годините на плевенското село Крушовица, община Долни Дъбник. Това е една от проявите през 2017 г., организирани по повод 110 години от създаването на НЧ „Развитие 1907“. През последните десет месеца годишнината се отбелязва с редица мероприятия. За настоящия октомври останаха заключителните прояви. Те започнаха на 4-и със среща с писателя Йото Николов. На 20 октомври от 19:00 часа в салона на читалището ще е втората прожекция на документалния филм за село Крушовица. Той е направен преди 40 години от тогавашния секретар на НЧ „Развитие 1907“ и самодеен оператор Йордан Димитров.

„Лентата е монтирана от киноклуба към читалището. Оригиналният филм е с времетраене няколко часа, но сега прожекцията ще продължи около 150 минути, защото са подбрани само оцелелите кадри от оригинала. Те са пренесени на по-малък носител. Каним всички които желаят да гледат филма. Това ще е втората прожекция. Първата на 30 септември предизвика огромен интерес, като салона /за 400 места/ бе изпълнен и с правостоящи до краен предел“, разказва председателят на читалището Павлина Кръстева.

Заключителната проява на честванията ще е на 27 октомври – концерт в салона на читалището. „В него ще участват три детски групи от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, две детски групи /по една за народни и спортни танци/ от НЧ „Илия Бешков 1898“ – Долни Дъбник, Вокална група от с.Петърница, Вокална група „Крушовчанки“ с.Крушовица, Мъжка Вокална група „Войводите“ с.Крушовица и индивидуални изпълнения. Почетните членове на НЧ „Развитие 1907“ с.Крушовица ще бъдат удостоени с плакети, а спонсорите на читалището с Благодарствени адреси“, уточни Павлина Кръстева.

Снимка: smirnenski1945.com

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...