Начало / Общество / Седмокласници подеха коледна благотворителна инициатива

Седмокласници подеха коледна благотворителна инициатива

Ученици от две паралелки 7-ми клас на СОУ „Иван Вазов” подеха благотворителна инциатива за подпомагане на деца, лишени от родителски грижи. Началото на благотворителната кампания беше поставено в Деня на християнското семейство и ще приключи в навечерието на Коледа, научихме от инициаторите. Тогава те ще посетят Дома за медико-социални грижи в Плевен, за да зарадват децата с подаръци, осигурени от благотворителната инициатива.

За да съберат средства за нея, учениците подготвиха и разпространиха обръщение, в което призовават всички да помогнат. „Как мислиш да изкараш зимните празници? В топла стая с цялото си семейство и отрупана маса с ястия – кое от кое по-хубаво? С подаръци и веселби? Няма нищо лошо в това, но само се замисли за миг. Има деца, които нямат семейство, не познават веселието и не са се докосвали до истинското щастие. Те живеят в домове за деца и юноши, без да имат вина, и тяхната Коледа няма да бъде толкова приказна.

Нека всеки от нас да дари малка сума, за да направи тези деца щастливи!”, се казва в обръщението призив за присъединяване към благородното начинание.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...