Акценти
Начало / Образование / Седмица на четенето започна в ОУ ‘Св. Климент Охридски” – Плевен

Седмица на четенето започна в ОУ ‘Св. Климент Охридски” – Плевен

В ОУ „Св. Климент Охридски” в Плевен днес беше открита Седмица на четенето, която ще продължи до 14 октомври. Библиотекарът на училището – Ваня Иванова, поздрави учениците и учителите, като обърна внимание на книгата-скъпоценен дар и прозорец към нов свят. Деца четоха свои съчинения на тема „Защо обичам да чета?”.

В Седмицата на четенето предстоят и ред други инициативи като дарителска кампания „Дари книга- помогни на повече деца да се докоснат до магията на писаното слово!” и „Остави смартфона- почети книга”, а в класните стаи ще се разказват приказки за най-малките и те ще споделят кои са любимите им любимите им литературни герои.

Приказки ще четат също мама и татко, а на 14.10.2016г. поетесата Велина Ценкова-учител по английски език в училище, ще бъда представена със своята поезия от библиотекаря на училището.

В рамките на Седмицата на четенето предстои и среща с поетесата Валентина Атанасова, а учениците от петите и шестите класове ще закрият Националната седмица на четенето с художествени четения в библиотеката.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...