Акценти
Начало / Култура / Красив завършек за 30-то издание на Лауреатски дни „Катя Попова”

Красив завършек за 30-то издание на Лауреатски дни „Катя Попова”

30-ият Международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” вече е в историята, но отзвукът от него ще е силен. В това се убедиха меломаните, които бяха съпричастни на красивата музикална вечер, с която беше закрит снощи фестивала.

На сцената на ДКТ „Иван Радоев” с виртуозни изпълнения се представиха пианистката Виктория Василенко и дуото пианисти Томока и Мамору Кайшиге, които внесоха източен колорит във фестивала. Последният акорд беше на изящната Лия Петрова – цигулка, и нейното пленително изпълнение на Годишните времена от Вивалди.

Младите лауреати и солистите от Япония имаха удоволствието да са на една сцена със „Софийски солисти” с диригент Пламен Джуров.

img_4981laureatski-dni

„Лауреатски дни са един уникален фестивал, който подбира от подбраното – от хора, спечелили вече конкурси и то не само в България”, сподели маестро Пламен Джуров. Той е убеден, че докато има млади хора, които обичат музикалното изкуство, докато има хора, които уважават техния труд, перспективите на фестивала са много големи.

img_4994laureatski-dni

img_5017laureatski-dni

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...