Акценти
Начало / Общество / Седмица кредит на доверие дават протестиращите на служебния кабинет

Седмица кредит на доверие дават протестиращите на служебния кабинет

„С голямата надежда посрещаме служебния кабинет. Дано тя се потвърди с вземане на решения по точките, които от Инициативния комитет за обществен контрол връчихме и на президента и чакаме отговор. Днес те са представени и на служебния министър-председател Марин Райков. Ще се доверим на служебното правителство, ще му дадем кредит на доверие, но това няма да е за много дълъг период, а за около седмица”, така коментира последните промени в управлението един от организаторите на протестите срещу монополите в Плевен Валери Гочев.

„Протестиращите ще преценят на следващ етап дали служебният премиер е решен да вземе отношение по внесените точки. Вярно е, че протестиращите не сме целия народ, но повечето хора ни подкрепят, не смеят обаче да ни подкрепят”, допълни Гочев.

Що се отнася до заявените по-рано намерения в Плевен да бъде организирана подписка в подкрепа на внесените до институциите искания на протестиращите, Валери Гочев обясни, че отново заради промените и назначаването на служебно правителство „ръцете и краката на протестиращите са вързани” в момента. Той беше категоричен обаче, че протестите ще продължат, но няма да са така активни. Така в неделя планираният протест няма да се състои.

„Надяваме се служебният кабинет да вземе под внимание мнението на хората, защото вече ни омръзна да слушаме само лъжи и нищо полезно да не се прави”, каза още Гочев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...