Акценти
Начало / Последни новини / Седем медала за малките атлети на Плевен

Седем медала за малките атлети на Плевен

Четири сребърни и три бронзови медала е равносметката на плевенските момчета от състезанието за деца /от 5 до 15 години/ на международния турнир по лека атлетика „Академик”. Надпреварата в столичната зала „Асикс Арена“ бе в две дисциплини – 60 м бягане и скок дължина.

С най-голям принос за силното плевенско представяне е СКЛА Феникс 2004 – пет медала. Томи Хаджийски /родени 2008 г./ спечели сребърен в бягането на 60 м. Той се окичи и с бронз, но в скока на дължина. Теодор Христов от СК Приорити спорт стана победител и в двете дисциплини.

Два медала и за съотборника на Хаджийски – Йоан Орозов /р.2009 г.+/.

Той е втори в скока, където само Димитър Воденичаров /КЛАСА/ направи по-добър резултат от него. В бягането Орозов е трети. Победител е Ангел Костов /Академик София/. Сребърният медал е за Георги Попов от плевенския СКЛА Спартак. Попов завърши четвърти в скока.

Томас Валентинов /р.2007 г./ от СКЛА Феникс 2004 също е с бронзов медал. Завоюва го в скока. Непосредствено след него е съотборника му Калоян Цанев. Двамата водиха съперничество и на 60 м, където Цанев пак е 4-и, а Валентинов – 5-и.

Цветан Георгиев /р.2003-2004 г./ донесе сребърен медал за АК Плевен 2014 в бягането. Изпревари го единствено Кристиан Гешев /СКЛА ЮЛИС/, а призовата тройка допълни Мохамед Вели /Македония/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...