Акценти
Начало / Последни новини / Комплект медали за малките атлетки на СКЛА Спартак

Комплект медали за малките атлетки на СКЛА Спартак

Златен, сребърен и бронзов медал спечелиха момичетата на плевенския СКЛА Спартак от състезанието за деца /от 5 до 15 години/ на международния турнир по лека атлетика „Академик”. Надпреварата в столичната зала „Асикс Арена“ бе в две дисциплини – 60 м бягане и скок дължина. В турнира участваха и малките атлетки на още два клуба от нашия град – СКЛА Феникс 2004 и АК Плевен 2014.

От градския им съперник Спартак най-силно се представи Теодора  Симионова, която спечели бягането на 60 м при най-малките /родени 2009 г.+/. Тук съотборничките й Славина Костадинова и Симона Маринова финишираха съответно 6-а и 8-а. Само 3 см не достигнаха на Теодора за медал в скока на дължина, което я лиши от третото място.

Близо до победата беше Виктория Върбанова /р.2005 г./. На финала на 60 м. обаче тя бе изпреварена от Никол Георгиева /СК Спортико/ и трябваше да се задоволи със сребърния медал.

В същата дисциплина Емили Найденова /р.2003-2004 г./ се пребори за бронзовото отличие. По-бързи от нея бяха Мила Димитрова /Академик София/ и Марая Розева /Атлетик София/. Плевенчанката можеше да дублира успеха си и в скока, но не й достигнаха 6 см за да завърши трета. Тук бе и най-доброто представяне на АК Плевен 2014 – 7-а позиция за Весела Димитрова. На 60 м Преслава Стефанова /р.2007 г./ направи най-доброто класиране за СКЛА Феникс 2004 – 8-о място.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...