Акценти
Начало / Политика / СДС – Плевен подкрепя кандидатурата на Георг Спартански за втори кметски мандат

СДС – Плевен подкрепя кандидатурата на Георг Спартански за втори кметски мандат

Общинската структура на СДС – Плевен, е взела единодушно решение да подкрепят кандидатурата на Георг Спартански за втори кметски мандат. Това съобщи на пресконференция днес д-р Марияна Лазарова, зам.-председател на националното ръководство на СДС и областен лидер на партията в Плевен. Тя подчерта, че това не е в противоречие с рамковото споразумение с ПП ГЕРБ, тъй като още  миналата година НС на СДС е взел решение, че местните структури ще имат пълната свобода да се коалират по места, но категорично без коалиции с БСП и ДПС.

„Ние и досега работихме за г-н Спартански и смятам, че моралът на тази партия ни задължава да го подкрепим за втори мандат, щом той е взел своето решение”,  каза д-р Александрова.

На пресконференцията стана ясно още, че в Плевен СДС ще участва в обща листа за общински съветници  на партии от широкото дясно политическо пространство. Това ще бъде решено окончателно след приключване на преговорите за сформиране на коалицията, която ще подкрепи кандидатурата на Георг Спартански, уточни Пепо Петков, председател на СДС – Плевен.

Номинациите на СДС за общата листа за общински съветници са: Пепо Петков – председател на СДС – Плевен, д-р Цветан Димитров – зам.-председател на СДС – Плевенq и трима членове на младежката структура на СДС – Таня Иванчева, Лора Герасимова и досегашният кмет на Търнене Преслав Панов.

Надяваме се в новия Общински съвет да влязат хора експерти в своята област, които да бъдат в помощ на кмета, а не само да си вземат възнагражденията, което не е морално, подчерта д-р Александрова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...