Акценти
Начало / Здравеопазване / Сдружение „Зачатие“ отново подарява три ин витро процедури за Коледа

Сдружение „Зачатие“ отново подарява три ин витро процедури за Коледа

За поредна година Сдружение „Зачатие” ще направи подарък на три двойки, които имат съкровената мечта да станат родители. Традиционната кампания се провежда всяка година за Коледа – най-светлият семеен празник, на който си пожелаваме здраве, щастие и любов. Много детски усмивки са изгрели с подкрепата на инициативата Коледно желание за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, припомнят от Сдружението.

Център „Фонд Асиситирана репродукция“ покрива само три опита ин витро. Броят двойки, които са приключили и трите опита, все повече се увеличава.  Има и случаи, в които жената е с изчерпан яйчников резерв и могат да успеят само с процедура с донорска яйцеклетка. За тях не се предвижда финансиране на ин витро процедури от Центъра. Именно затова Сдружението ще подпомогне в инициативата 3 двойки, които не могат да се възползват от фонда за асистирана репродукция,  с ваучери на стойност 1500 лева всеки. Всички дарения от целогодишната кампания на Сдружението „За да завали слънце в повече български домове“ ще бъдат дарени за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. За финансово подпомагане могат да кандидатират всички двойки, които отговарят на едно или повече от следните условия: партньорката в двойката е с доказан изчерпан яйчников резерв и приложи становище от специалист и необходимите документи, които доказват диагнозата; двойката е изчерпала трите си опита към Център „Фонд асистирана репродукция“ и нито един от тях не е бил успешен, като приложи документи за това; партньорката в двойката е на възраст над 43 г. и поради тази причина не може да се възползва от финансирането на Център „Фонд асистирана репродукция“

За участие е задължително кандидатите да са регистрирани във форума на „Зачатие” с дата, не по-късна от 29.11.2015 година. Формулярите за участи могат да се изпращат до 10.12.2015 г., включително.

Ваучерите ще имат срок на валидност от една година, считано от деня на тяхното получаване. Двойките, които ще получат ваучер за лечение на репродуктивни проблеми, ще бъдат изтеглени чрез публичен жребий по време на тържеството на Сдружение „Зачатие” на 12 декември. Повече информация за кандидатстване в кампанията можа да намерите тук.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...