Акценти
Начало / Образование / Медицински университет – Плевен чества своята 41-ва годишнина на 2 ноември

Медицински университет – Плевен чества своята 41-ва годишнина на 2 ноември

На 2 ноември, понеделник, в зала „Магнум“ на Втора клинична база Медицински университет – Плевен ще отбележи своята 41-ва годишнина от създаването на учебното заведение. „Рождената дата“ на висшето училище произхожда от факта, че на 31.10.1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен в структурата на Медицинска академия – София с обучение по една специалност – „Медицина”. От 2004 г, благодарение на разкрития Факултет „Обществено здраве“, Висшият медицински институт в Плевен е преобразуван в университет с два факултета – „Медицина“ и „Обществено здраве“. А понастоящем университетът има развита структура от три факултета – Факултет „Медицина”, Факултет „Обществено здраве” и Факултет „Здравни грижи”, както и Медицински колеж и Департамент за езиково и специализирано обучение.

За пореден път, на празника на МУ-Плевен, ще се проведе официална церемония по тържествено връчване на награди за академично развитие на представителите на академичната общност, които през изминалата една година са придобили научни степени и са заели нови академични длъжности. С плакет „За заслуги към университета“ ще бъдат удостоени петима представители на академичната общност, придобили научната степен „Доктор на науките” и заели академичната длъжност „Професор”. С плакет на МУ-Плевен висшето училище ще удостои 14 представители на академичната общност, заели академичната длъжност   „Доцент”, един „Главен асистент“, както и 10 преподаватели, придобили научно-образователната степен „доктор“.

Тържественото честване на празника на МУ-Плевен ще започне в 14.00 часа с внасяне на символите и посрещане на ръководството с химна на академичната общност. Програмата за честванията включва и празничен концерт на Плевенска филхармония, озаглавен „Концерт от бисове“, със солист Чавдар Вълков, цигулка.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...