Акценти
Начало / Общество / Сдружение „Българска история” създаде клип за 140 години от Плевенската епопея

Сдружение „Българска история” създаде клип за 140 години от Плевенската епопея

По покана на плевенското сдружение „Рицари без броня”  екипът на Сдружение „Българска история” ще представи в Плевен късометражен филм, изработен специално по повод 140 години от Освобождението на Плевен. Инициативата е подкрепена от председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и от Община Плевен, за реализацията й са съдействали плевенски фирми.

Дейността на Сдружение „Българска история” е свързана изцяло със съхраняването и популяризирането на българската история. Сдружението набира широка популярност, негови представители изнасят уроци по родолюбие в училища в цялата страна, автори са на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми и телевизионни предавания, посветени на бележити лица и събития от родното минало. Във филма, посветен на Плевенската епопея, ще бъдат представени по достъпен и интригуващ начин историческите събития от преди 140 години.

„Надяваме се, че ще подкрепите нашата кауза, защото плевенчани заслужават да отбележат празника си с различни и интригуващи събития. Българското освобождение не е подарено, а извоювано. По своите мащаби и кръвопролитие битката край Плевен няма равна в цялата война! Нека събудим в нас славния дух на Плевен !”, се посочва в поканата от „Рицари без броня”.

​ Филмът за 140 години от Плевенската епопея ще бъде представен на 11 декември /понеделник/ в зала „Катя Попова” от 13,00 ч. пред ученици от плевенски училища.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...