Акценти
Начало / Общество / Сдружение „Артилерия” подкрепиха с декларация протестите на полицаите

Сдружение „Артилерия” подкрепиха с декларация протестите на полицаите

От сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” в Плевен днес излязоха с декларация, в която заявяват „съпричастност със справедливите протести на служителите на полицията и военнослужещите”.  „Искаме на всички да е известно, че както сме готови рамо до рамо с тях да защитим територията и спокойствието на хората, така рамо до рамо с тях да заставаме в редиците на техните протести”, се казва в декларацията, която днес представи пред медиите председателят на сдружението о.р.подполк. Радослав Георгиев.

Той подчерта, че будят недоумение „експериментите на българското правителство” със социалния статус на хората, заети в сферата на сигурността точно в момент, когато страната ни се намира в сложна обстановка заради мигрантския проблем. Това е контрапродуктивно и ще влияе с отрицателен знак на ефективността на тяхната дейност, изтъкна Радослав Георгиев.

По думите му е добре да има диференцирано заплащане в сферата на сигурността, като се прави разлика между работещите на терен служители и тези, които са заети в администрацията.

От сдружение „Артилерия” заявиха готовността си да излязат заедно с полицаи и военнослужещи при следващи организирани протести.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...