Акценти
Начало / Култура / Свършиха билетите за гостуващите театрални постановки в Плевен

Свършиха билетите за гостуващите театрални постановки в Плевен

koina

Свършиха билетите за всички гостуващи театрални постановки на плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Първото гастролиращо заглавие през декември е „Прах в очите“ на Сатиричния театър. Текстът е на Дьорд Шпиро, сценографията на Петьо Начев, а участващите актьори са Росица Александрова и Николай Урумов. Двамата герои – съпрузи, удрят джакпота. Но се оказват неспособни да превъзмогнат последиците от внезапното си забогатяване: срещу пари не могат нито да върнат обратно миналото си, нито да подредят бъдещето си. В най-щастливия миг от живота си те не знаят какво да правят. Спектакълът е на 4 декември от 19 часа.

Следващото гостуващо заглавие е „Тартюф“ на Старозагорския театър. Режисьор на постановката е Ивалин Димитров, сценографията е на Теодора Лазарова, хореография – на Алида Бонева, а в ролите играят  Ивелин Керанов, Миленка Сотирова, Светла Тодорова, Иван Калошев, Ивелина Колева, Станислав Станев, Стефан Борисов, Ивалин Димитров, Галя Александрова, Георги Райчев, Георги Ганчев, Димитър Митев, Цветомир Черкезов. Създадена преди почти 350 години от Жан-Батист Молиер, пиесата не слиза от световните сцени и се играе с нестихващ успех. Кой има по-голяма вина – паразитът или неговият гостоприемник? Измамникът или заслепеният наивник, който се оставя да бъде мамен и използван? Кога откритостта се превръща в наивност, доверието – в глупост, а послушанието – в робство? Молиер дава своя отговор на тези въпроси и с това си спечелва омразата на църквата и е преследван от властите. Представлението ще се играе на 9 декември от 19 часа на плевенска сцена.

Постановката на театър „София“ „Смях в залата“ от Майкъл Фрейн е сладващото гостуващо заглавие в афиша на плевенския театър, за което също няма билети. Режисьор е Асен Блатечки, който играе и в представлението. Останалите актьори са Калин Врачански, Яна Маринова, Милена Маркова, Невена Бозукова, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев-Чечо, Добриела Попова, Васил Банов.

„Смях в залата“ е едно от най-динамичните представления, играни на българска сцена, като всичко в него се случва толкова бързо, че не оставя съзнанието на публиката без ангажимент нито за миг. В центъра на действието е пътуваща театрална трупа, която тръгва на турне в Америка с амбицията да покори публиката. Включително и Бродуей. Постановката ще се играе на 11 декември от 19 часа.

За дни свършиха и билетите за спектакъла „Вик за любов“ на театър „Сълза и смях“. Автор е Жозиан Баласко, а постановката отново е на Асен Блатечки, който участва и в спектакъла. Останалите роли са поверени на Койна Русева, Стефан Иванов, Александър Александров.

Публиката ще надникне в безумно смешните, непредвидими перипетии на живота в театъра – любов, омраза, изневери, непостигнати мечти, наивност и чаровност на актьорските души. Героите са изпаднали от театралната каруца, а сега отново трябва да се възкачат на нея, изминавайки пътя към актьорската голгота.

Четирима души, замесени от различно тесто, се оказват въвлечени в игра, от която някой ще излезе още по-богат, друг ще е на ръба на нервен срив, а пламъкът на една стара любов ще припламне отново.

Представлението ще се играе в Плевен на 16 декември от 19 часа.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...