Акценти
Начало / Образование / Заместник-областен се включи в часа по предприемачество на учениците от СОУ „Иван Вазов”

Заместник-областен се включи в часа по предприемачество на учениците от СОУ „Иван Вазов”

предприемачи 3 б -5
Снимка: СОУ „Иван Вазов“

 

Зам.-областният управител Мирослав Михайлов  за кратко прие ролята на съученик на учениците от 3 б клас на СОУ „Иван Вазов“ по време на техния пореден  час по предприемачество.  Поканата към зам.-областния управител не е случайна, тъй като децата работиха по тема „В града”, която е част от програмата по предприемачество на Junior Achievement.

В началото на урока учениците попълниха въпросник, свързан с различни професии. В края на учебната година децата ще имат възможност да го проверят и вече сами да отговорят на всички въпроси в него. Това им носи голямо удовлетворение, защото разбират колко много са научили през годината, обясни класният ръководител Евелина Ницова.

Под формата на забавни игри учениците научиха повече за градовете, зоните и как правилно да бъдат ситуирани сградите според предназначението на отделните градски зони.

Урокът завърши с молба към зам.-областния управител да пусне в пощата писмото на децата до Дядо Коледа. В него те молеха добрия старец  да им донесе не подаръци, а да дари света с повече доброта и милосърдие. Г-жа Ницова  сподели, че чрез писането на това писмо тя е опитала да възпита учениците си да не се вълнуват от материалното, а от духовното- добротата, сърдечността, милосърдието.  Затова и тази Коледа децата  ще  подготвят благотворителен базар с изработени от тях  предмети , които ще продават във фоайето на училището. Всеки, който подкрепи каузата на малчуганите и си купи нещо от тях, получава благодарствена картичка, а събраните средства ще се изразходват за подаръци за децата от онкологични клиники в София и Пловдив.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...