Начало / Здравеопазване / Свитъци със студентския химн ще получат 360 първокурсници на Медицинския

Свитъци със студентския химн ще получат 360 първокурсници на Медицинския

В понеделник в Медицинския университет в Плевен ще бъде открита тържествено  новата академична година. Ритуалът ще се състои от 10 часа в аудиториум „Магнум” на Втора клинична база, съобщиха от учебното заведение.

Тази учебна година Медицински университет – Плевен ще посрещне 360 първокурсници, приети за обучение по общо 10 специалности във факултетите по медицина, обществено здраве, здравни грижи и медицинския колеж. По специалността „Медицина” във Факултет „Медицина” ще се обучават общо 80 новоприети студенти; във Факултет „Обществено здраве” по специалностите „Опазване и контрол на общественото здраве” – 15, по „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” – 20, по „Управление на здравните грижи” – общо 65 бакалаври и магистри; във Факултет „Здравни грижи” по специалностите „Акушерка” – 50 и „Медицинска сестра” – 28; в Медицинския колеж по специалностите „Медицински лаборант” – 30, „Рентгенов лаборант” – 18, „Социални дейности” – 20 и „Помощник-фармацевт” – 20.

По традиция всички първокурсници ще получат свитъци с химна на академичната общност.  След приветствието си към първокурсниците и всички студенти за новата академична година, ректорът на университет – проф. Славчо Томов, ще връчи студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал в трите факултета и медицинския колеж.

Прочетете също:

Обучение за подготовка от разстояние в електронна среда провеждат в ОУ „Васил Левски” в Плевен

В ОУ „Васил Левски” в Плевен започнаха подготовка на първокласниците и техните родители за придобиване ...