Акценти
Начало / Общество / Свикват извънредна сесия заради парите за спорта

Свикват извънредна сесия заради парите за спорта

Общинският съвет на Плевен се събира за извънредна сесия в петък, 8 април, от 9,00 часа, съобщават от пресцентъра на местния парламент.  Предварителният дневен ред включва само една точка – разпределение на средствата в група „Физическа култура и спорт” през 2016 г. Вносител на предложението е председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Извънредна сесия на Общински съвет – Плевен беше поискана вчера от спортни клубове в Плевен. Повод за искането е неприемането на предложението за разпределяне на средствата в група „Физическа култура и спорт“ за 2016 година. Припомняме, че гласуваните средства в размер на 195 000 лв. трябваше да бъдат разпределени на 30 спортни клубове, кандидатстващи и оценени по предварително изготвени правила. Критериите за разпределение бяха изготвени от зам.-кмета Иван Кюлджийски и спортния отдел на Община Плевен, след като клубовете сами се отказаха от възможността да изготвят собствени критерии.

На сесията бяха внесени две предложения – от кмета на Плевен Георг Спартански, според което 145 000 лева от общата сума трябваше да бъдат разпределени между спортните клубове, а 50 000 лева да останат към резерва на група „Физическа култура и спорт”. Второто предложение, което беше гласувано от съветниците, беше внесено от комисията по „Младежки дейности, спорт и туризъм”. Според него на 12 от клубовете се намаляват парите с по 1300 лева, за сметка на баскетболния „Спартак – Пл”, който вместо 50 000 лева, ще получи 65 000 лева.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...