Акценти
Начало / Общество / Васил Антонов участва в Интерпарламентарната асамблея по православие

Васил Антонов участва в Интерпарламентарната асамблея по православие

Народният представител от БСП – Лява България Васил Антонов участва в заседание на Интерпарламентарната асамблея по православие, което се провежда на 4 и 5 април в руската столица Москва.  Форумът бе открит от председателя на Държавната дума Сергей Наришкин с фото изложба на тема „Атон – Свещената планина”.
Основна тема на заседанието на Международния секретариат, председателите на комитети и докладчици в ИПАП е преглед на досегашните  и планиране на предстоящите дейности на Асамблеята.

Москва 4

Акценти в бъдещата работа са организацията на 23-та Генерална асамблея на православието в Солун от 29 юни до 3 юли, конференцията на тема: „Манастирска продукция и малки предприятия в областта на Православието. Съвместни усилия и перспективи” в Спарта, Гърция, както и участието на ИПАП в празненствата на Свещения Синод на Православната църква в Православната академия на о-в Крит през юни тази година.

На предстоящата конференция в Пирот, която ще се проведе от 11 до 14 април, един от докладите по темата за бежанците ще бъде представен от Васил Антонов в качеството му на ръководител на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...