Акценти
Начало / Последни новини / Светослав Топузов изнася лекции на треньорски семинар в Сърбия

Светослав Топузов изнася лекции на треньорски семинар в Сърбия

Президентът и треньор на плевенския СКЛА Феникс 2004 – Светослав Топузов участва в семинар на треньори по лека атлетика в скоковите дисциплини в Сърбия. Поканата към плевенския специалист е от сръбската федерация, която организира проявата съвместно с Община Димитровград.

Семинарът се провежда за втора поредна година, като Топузов бе поканен да участва и в първото му издание. Той изнася лекции пред колегите си. След това самите треньори ще провеждат практическа част с млади състезатели. Още двама български треньори са сред поканените в Сърбия – Величко Денчев /овчарски скок/ и Валери Цветков /скок височина/.

Участието на Светослав Топузов в семинара не е изненада. Той е сред уважаваните треньори по лека атлетика на Балканите. Работил е в Турция, Босна и Херцеговина, а в Сърбия с една от най-големите звезди – Ивана Шпанович /скок дължина/, както и с легендата на Словения – Мария Шестак /троен скок/. Работил е и в Обединените арабски емирства. В България е подготвил е над 150 национални шампиони, между 15 и 20 балкански и един европейски шампион. Двама негови състезатели са вицесветовни шампиони. Възпитаниците му са завоювали медали от световни и европейски първенства. Самият Топузов е шампион на България по троен скок и национален състезател.

Семинарът в западната ни съседка е само началото на колосален проект, който вече се реализира в Димитровград. Предстои базата в града да стане център на Балканите за обучение на специалисти. В него освен семинари, ще се провеждат и лагери на млади атлети от целия полуостров, кулминацията на които ще са международни турнири по троен, овчарски, дълъг и висок скок.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...