Акценти
Начало / Спорт / Световният шампион Детелин Далаклиев лице за Плевен на национален спортен турнир

Световният шампион Детелин Далаклиев лице за Плевен на национален спортен турнир

Първи по рода си национален спортен турнир ще стартира на 6 април от Плевен и ще продължи в още шест града на страната. Целта на инициативата е да популяризира и стимулира активното спортуване на хората. Целта ни е да съберем много активни хора от различни възрастови групи, техните приятели и роднини на този истински спортен празник, каза днес Симеон Съев, който е координатор за Плевен на националната проява.

Спортния празник в Плевен ще започне в 10 часа на площад Възраждане с официално откриване, в което специален гост ще бъде световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, който ще е лице за Плевен на националната инициатива. Сред гостите ще бъдат представители на общинското и областното ръководство.

Състезанията ще започнат в 1.15 ч с баскетбол. В 10.30 ч ще бъде даден стартът на колоездачния крос. Той ще започне от велоалеята до Мавзолея и ще продължи до хотел „Кайлъка”. Общата дължина на трасето е близо 10 км, уточни Иво Илиев, отговорник за колоездачите. В 11.15 ч на старта ще застанат лекоатлетите, които ще изминат маркирано трасе в централната част на града

Част от проявата е честването на 90 години от създаването на Българския олимпийски комитет във Военния клуб от 10.30 ч.

Записването за участие в състезанията вече вървят, а тези, които не успеят да го направят предварително, могат да се запишат непосредствено преди откриването на 6 април.

Победители ще бъдат излъчени в три възрастови групи – 14-16 г., 17-30 г. и над 31 г. Във всяка група ще бъдат връчени комплект медали – златен, сребърен и бронзов, както и предметни награди.  За награждаването в Плевен ще бъде Петър Стойчев – министър на спорта в служебния кабинет.

Победителите в трите спорта ще имат право да участват в националните финали, които ще се проведат от 14 до 16 юни в курорта Албена.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...