Акценти
Начало / Крими / Разкриха трима автори на взломна кражба

Разкриха трима автори на взломна кражба

Трима млади мъже са извършили взломна кражба от необитаема къща в Койнаре, те са разкрити след като предали задигнатото в в пункт за изкупуване на метали. Мъжете разбили прозорец на остъкление и откраднали от къщата 3 електродвигатела с мощност по 1.5 kw, пружини от легла и алуминиева антена за телевизор.

При проведена в Койнаре полицейска операция по линия „домови кражби и кражби на черни и цветни метали“ е проверен пункт за изкупуване на метали на изходния път за село Бреница, с управител 43-годишен местен жител. Намерени и иззети са с протокол двете пружини, телевизионна антена и два захранващи кабела от електропреносна мрежа за битови нужди. От оперативните действия се установило, че пружините и антената са обект на регистрираната на 29 март взломна кражба.

Задържани са извършителите – 22-годишен, с две присъди за управление в нетрезво състояние и нанасяне на средна телесна повреда, 21-годишен – с три регистрации за хулиганство, кражба и унищожаване и повреждане на имущество и 23-годишен, без криминално минало. Младите мъже са от Койнаре. От извършените допълнителни процесуално-следствени действия в дома на неосъждания са намерени и иззети 3 ел. двигатели с мощност по 1.5 kw и циментова мивка, обект на кражба от двора на друг частен дом в града. Работата по изясняване на престъпната дейност на лицата продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...