Акценти
Начало / Култура / Свеж и чаровен спектакъл по Валери Петров представиха малките актьори от Театралната студия

Свеж и чаровен спектакъл по Валери Петров представиха малките актьори от Театралната студия

меко казано

Свежият и чаровен спектакъл „Меко казано” по Валери Петров представиха на Голяма сцена малките актьори от Детската театрална студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев” снощи. Въпреки малобройната публика, те се раздадоха без остатък на сцената и създадоха истински празник за своите близки и приятели.

меко казано

Талантливите артисти разказаха тъжно-веселата история на малкия Светльо, сънуващ своя грешка – решението му да излъже баба си, че не е получил трите лева, които му е изпратила с писмо, за да му изпрати още три. В съня  му се появява кучето, което го убеждава, че постъпката му не правилна, затова е добре да си вземе обратно писмото, което е написал и пуснал малко преди това. И героите тръгват да издирват заветния пощенски плик с важно съдържание, срещайки кълвача, костенурката, къртицата и мишлето, които стават част от веселото приключение.

Меко казано

Пътешествието е съпроводено от много танци и песни и активната роля на хора, който участва в действието с ритмичен говор. Щастливият край не закъснява – малкото сиво мишле е открило мазно петно на плика на писмото, помислило е, че може би вътре има сиренце и го е изяло. Преди това гризачът се сетил, че преди време Светльо го спасил от капана, в който се е хванал, и го е пуснал на свобода в полето.

меко казано

В крайна сметка всичко се оказва само лош сън и приказните герои от него се сбогуват със Светльо до следващото сънуване.

меко казано

Специално участие в постановката има актрисата Ива Николова, която е диригент на хора, както и режисьор на сценичното действие.

DSCN9760

Забавният спектакъл ще бъде изигран още два пъти, като участниците в главните и второстепенните роли ще си сменят местата. Представленията ще са на 26 май от 17 и 19 часа.

Музиката е на Волен Димитров от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”, който участва и в спектакъла.

Адриан Филипов

Художествен ръководител на детската театрална студия е актьорът Адриан Филипов, който след премиерата поздрави с успешното представяне всички млади актьори.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...