Акценти
Начало / Общество / Ден на отворените врати организират в Дневния център за възрастни с увреждания

Ден на отворените врати организират в Дневния център за възрастни с увреждания

На 28 май, сряда, в Дневния център за възрастни с увреждания ще бъде организиран Ден на инвалидна-количка-отворените врати. От 9.30 до 12.30 и от 14.00 до 15.30 часа всеки, който желае, ще може да се запознае отблизо с дейността на Дневния център.

Организираме този Ден на отворените врати, за да дадем възможност на плевенчани да се  включат в нашите дейности, а защо не и в заниманията по трудотерапия, в спортните ни игри, в изработването на изделия от различни материали. Така ще могат наистина да се потопят в нашето ежедневие, да се запознаят и поговорят с  хората с увреждания и така да им помогнат да се почувстват по-близо до живота в нашия град”, обясни Йорданка Валакова от Дневния център за възрастни хора с увреждания.

Дневен център за възрастни с увреждания предлага комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на лица с увреждания през деня, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време и личните контакти. Центърът се посещава от лица на възраст между 18 и 60 г.

Дневният център се намира на ул. „Цар Самуил“ 55 в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...