Акценти
Начало / Култура / Сватбени агенции стартират благотворителни инициативи за откриване на нова ритуална зала в Плевен

Сватбени агенции стартират благотворителни инициативи за откриване на нова ритуална зала в Плевен

Благотворителен сватбен бал на семейните двойки, средствата от който да положат началото на дарителски фонд за откриване на нова ритуална зала в Плевен е само една от амбициозните инциативи на Националното сдружение на сватбените услуги, заложена  в едногодишния план на сдружението от новото ръководство.

На пресконференция Дора Калинова – председател на сдружението, и нейните заместнички – Биляна Димитрова и Бранимира Бързева представиха основните моменти от дейността си в следващия едногодишен период.

Първата и много важна задача пред ръководството е плануваните поредици от срещи с председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов и кмета проф. Димитър Стойков по повод завишените такси за сватбени услуги гласувани по Наредба 17.  Разчитаме, че ще срещнем разбиране и ще бъде направено необходимото таксите да бъдат намалени в приемливи граници, още повече, че кметът наскоро публично обяви, че градът ни може да развива сватбен туризъм, каза Дора Калинова. Първата среща с Дарин Ангелов е насрочена за следващата седмица.

В плана е заложено и провеждането на пролетно ревю, съпътствано от фотоизложба на сватбени фотографии. Втора фотоизложба ще бъде подредена паралелно и с благотворителния сватбен бал на семейните двойки, като идеята е смейните двойки да покажат зпечатаните на снимки най-добрите моменти от техните сватбени ритуали.

През февруари  2014 г. ще бъде организирано вече третото поредно Сватбено изложение, което с всяка изминала година събира все повече посетители. Тазгодишното изложение събра близо 10 000 посетители. Смятаме, че това е един от начините да популяризираме Плевен като сватбена дестинация и ако срещнем разбирането на местното ръководство, можем да работим съвместно за увеличаване на туристическия поток към нашия град, подчерта Дора Калинова.

В Националното сдружение на сватбените услуги членуват над 20 сватбени агенции от Плевен, Русе, Враца, Видин, Бургас.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...