Акценти
Начало / Култура / Само седмица остава за включване в литературния конкурс „Недоизречено”

Само седмица остава за включване в литературния конкурс „Недоизречено”

перо книгаТри парични награди ще бъдат връчени на участниците в категорията до 21 години на Седмото издание на националния литературен конкурс „Недоизречено“. За първо място тя ще бъде в размер на 100 лева, 60 лева за второ и 40 лева за трето място.

По-малко от 10 дни остават, обаче, до крайния срок на конкурса, напомнят организаторите. Участниците са обособени в две категории: за младежи до 21 години („21-”), както и за участници, които са надхвърлили тази възраст („21+”).

Текстовата матрица, върху която кандидатите ще пишат, може да бъде намерена в официалния сайт на Стефан Бонев: http://stefanbonev.eu/, както и в профилите му в социалните мрежи Фейсбук и Гугъл плюс. Готовите произведения трябва да се изпращат на електронна поща: [email protected], до 24:00 часа на 10 април. Участниците трябва да посочат във файла с творбата си данни за автора (имена, възраст, адрес, телефон, имейл).

В журито на конкурса са плевенската поетеса, писателка и ръководител на Средношколски клуб по творческо писане „Смяна” Албена Декова, съавторката на „Недоизречено“ Мариела Русева, литературоведът и университетски преподавател Здравко Дечев, председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков и Елена Диварова – поетеса и ръководител на курс по творческо писане към читалище „Възраждане 1983“ в Пловдив.

Паричните награди са осигурени от проф. Димитър Димитров, ректор на ВУАРР – Пловдив. Освен тях има и четири поощрителни награди – по две за всяка категория, специална награда за участниците от групата „21- ” и награда за читател на „21+”.

недоизречено матрица

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...