Начало / Общество / Само ГЕРБ ли гради Плевен, попитаха от левицата

Само ГЕРБ ли гради Плевен, попитаха от левицата

Издаден календар за 2013 год. провокира питане от страна на общинските съветници Илиян Йончев и Любомир Петков от левицата. Поводът за това е, че в горния ляв ъгъл на календара е герба на Община Плевен, а в долния десен ъгъл – логото на ПП ГЕРБ.

„Първо искам да ви попитам – кой е платил за този календар? Ако го е платила ПП ГЕРБ на какво основание е логото на Община Плевен горе вляво?”, зададе въпрос Йончев. Той изрази мнението си, че 14-те общински съветника от ГЕРБ в местния парламент, не са единствените, които градят Плевен и че всички съветници градят – затова взимат решения или ги променят, когато има нужда от корекции. В характерния си стил, Илиян Йончев предложи на календара да се сложи и логото на Гергьовден, РЗС, НДСВ и на ПП Солидарност, които са коалиционни партньори на ГЕРБ в Общинския съвет.

Според председателя на групата съветници от БСП Любомир Петков пък излиза, че 14 души, които фигурират на снимките, градят Плевен и вероятно контекстът е, че останалите не го правят. Затова на следваща сесия съветниците Петков и Йончев ще отправят актуално питане, в което да се визират направените от тези 14 общински съветници предложения – колко са на брой, какъв е броят на изказванията като цяло и въобще каква е активността на групата съветници, които градят Плевен, в работата на Общински съвет Плевен.

Така питането завърши с констатацията на председателя на местния парламент Дарин Ангелов, че щом споровете са се разгорещили, съветниците като цяло са си починали добре и са събрали сили за новия сезон.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...

Един коментар

  1. Тези двамата от бсп са известни , че с нищо не са известни