Акценти
Начало / Култура / Самодейният театрален състав зарадва публиката в Гулянци с постановката „Милионерът”

Самодейният театрален състав зарадва публиката в Гулянци с постановката „Милионерът”

театър Гулянци

Самодейният театрален колектив при читалище „П. Р. Славейков” -Гулянци представи пред гулянската публика „Милионерът” – една от ярките български класически комедии, написана от Йордан Йовков през 1930 г. Тя е с изключително съвременно звучене, защото разкрива стремежа на българина към богатство и власт – страст, която и днес е неутолима. Как да се „хване” 1 милион, спечелен от един от героите – около тази амбиция се завърта интригата, с участието на ярки комедийни персонажи. Произведението е „подправено” и с доза любов и младежка непримиримост, които носят допълнителна емоция на публиката.

„Милионерът” на Йовков и местните театрали пожънаха голям успех. Публиката аплодира на крака актьорския състав и режисьорът Венелин Геров след падането на завесата. Самодейците получиха десетки кошници с цветя от институции и организации, парични и символични награди.

Кметът на общината Лъчезар Яков връчи на Венелин Геров почетен плакет за заслуги в културния и обществен живот на града и общината, с благодарност за всеотдайната му работа като режисьор през изминалите повече от тридесет години. Както всяка година театралния колектив получи от кмета на общината и парична награда в размер на 600 лева.

Самодейният театър в Гулянци е с дългогодишни традиции. От създаването на читалището насам театралната постановка е задължителна част от културния календар на града. Повече от тридесет години режисьор на постановките е Венелин Геров. На сцената са поставяни предимно комедии, сред които „Криворазбраната цивилизация”, „Големанов”, „Бюро за женитби”, „Щуро племе”, „Вражалец”, „Женско царство” „Луди – млади”, „Балкански аристократи”, „Димо Перушинков ще се жени”, „Скакалци” и други. Актьорите са хора от различни възрасти и с различни професии, но обединени от любовта си към изкуството, ентусиазма и желанието да даряват на публиката незабравими мигове. Радостен е факта, че всяка година местния театър привлича нови попълнения, а публиката в салона непрестанно се увеличава, обобщават от пресцентъра на Община Гулянци.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...