Акценти
Начало / Култура / Ръководителят на школа „Таланти”: Важно е да накараш децата да си повярват

Ръководителят на школа „Таланти”: Важно е да накараш децата да си повярват

14 деца на възраст от 5 до 14 години подредиха над 60 творби в изложба в Къщата на художниците в Плевен. Всички те са от школа „Таланти” с ръководител Ралица Петрова. В изложбата малките таланти показват натюрморт, портрети, пейзажи, пана от канаваца и креп, декупаж върху свещници.

Вече три години школата има своите успехи и с децата успяваме да създадем нещо хубаво, сподели ръководителката на школата Ралица Петрова. За работата си с децата тя казва, че най-важното е да ги накараш да си повярват, да им покажеш, че могат. „Но голямата цел на школата е да възпита  у децата усет към красивото, да се запознаят с различните техники в изобразителното изкуство, както с живота и творчеството на известни художници”, отбеляза Ралица Петрова. Затова децата са чести гости в Регионална библиотека „Христо Смирненски”, където на мултимедия могат да видят творби на световни майстори.

Изложбата на школа „Таланти” ще остане в Къщата на художниците до 19 май. Децата вече подготвят друго свое участие – изложба в чужбина. Това ще е поредната им задгранична изява след две изложби в САЩ – първата  през 2016 г. за коледно тържество в българско училище в Сиатъл, а втората – през 2017 г., е благотворителна за болно дете. Наградите също се трупат, спечелени в конкурси в страната и чужбина.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...